Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen.

Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert.

Curt Källman

Vedic Art werd ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010)

Hij combineerde de schilderkunst met de vedische filosofie die ons zegt dat alle kennis, ook de kennis die verband houdt met kunst, reeds in onszelf aanwezig is: net zoals een zaadje al “weet” hoe het een bloem moet worden.

Vedic Art is een intuïtieve manier van schilderen, doorheen 17 principes ga je op weg om deze kennis opnieuw te herinneren tot het punt waar kunst en leven samen smelten.

Het onzichtbare wordt zichtbaar tijdens het schilderen en je komt dichter bij jezelf.

Basis Cursus

Tijdens de basiscursus maak je kennis met de 17 principes, je ontdekt de verbinding tussen je innerlijke en wat er zichtbaar wordt op je doek. Je wordt uitgenodigd doormiddel van schilderopdrachten, zo kom je in contact met de 3 niveaus in Vedic Art: de schildertechnische basiskennis, je persoonlijke creativiteit en je innerlijk bewustzijn. Het zaadje van creatie wordt wakker en neemt je mee op de stroom van de kunst, waarop kunst en leven samensmelten.

Ervaring is niet nodig, de cursus loopt over 5 volle dagen, je brengt eigen materiaal en lunchpakket mee. ( tijdens de zomerweek is er s’middags verse soep) Prijs voor de basiscursus is 350 euro

Data 2024

In de zomervakantie 2024 zal er een Vedic Art week plaatsvinden. Woe 7 aug t.e.m Zo 11 aug

Vervolg Cursus

Tijdens de vervolgcursus duiken we dieper in de 17 principes. Er zijn geen schilderopdrachten meer, je start vanuit de verbinding met jezelf. Tijdens de cursusdagen is er meer mogelijkheid tot verdieping en begeleiding.

Basiscursus Vedic Art is nodig om hieraan deel te nemen, de cursus loopt over 5 volle dagen , je brengt je eigen materiaal en lunchpakket mee. ( tijdens de zomerweek is er s’middags verse soep) Prijs voor de vervolgcursus is 350 euro

Data 2024

In de zomervakantie 2024 zal er een Vedic Art week plaatsvinden. Woe 7 aug t.e.m. Zo 11 aug

Mijn Vedic Art verhaal

Ik heb het geluk om elke dag in contact te komen met mooie, bijzondere mensen. Zo ontmoette ik in de zomer van 2016 Maryse Alen. Zij kwam als klant in mijn natuurkapsalon en vol passie vertelde ze over Vedic Art…. en toen gebeurde het…. mijn zaadje werd plots wakker ;-). De tijd was daar, hoewel ik het nog niet geloofde en het met mijn verstand zag in een verre toekomst, ooit, later…. zat ik in september 2016 bij Maryse in de Vedic Art hoeve de basiscursus te volgen.

Wat er toen met me gebeurde, kan ik bijna niet uitleggen, ik startte een proces in mij, kwam in contact met mijn ziel, er kwamen heel wat gevoelens naar boven, de kleuren en vormen die ik schilderde waren als boodschappen die ik mocht zien, ik communiceerde met mijn ziel, zo ontroerend.

In januari 2017 volgde ik de vervolgcursus en dook ik nog verder in de vedic Art principes die gelijk staan met de natuurwetten die in elk van ons aanwezig zijn.

Op de laatste dag van de vervolgcursus schilderde ik een gouden Adelaar. Het is niet te omschrijven wanneer zulke dingen gebeuren, verwondering ten top. Kunst en Leven smelten samen. Hoewel Vedic Art niet gericht is op het resultaat en wel op het proces was deze Adelaar een enorm geschenk.

Mijn symbool om mijn vleugels verder te spreiden en mijn goud te tonen en te laten stralen. Toen besloot ik om de teacherworkshop te volgen in juli 2017.

Nu mag ik op mijn beurt deze prachtige methode verder de wereld in dragen en gun ik ieder van jullie een gouden Adelaar.

Ik zou er een hele site mee kunnen vullen en al mijn ervaringen met jullie delen maar niets is zo verwonderlijk dan het zelf te ervaren.

Mijn dankbaarheid gaat naar Curt die deze prachtige methode ontwikkelde en naar Maryse. Dankzij hen schilder ik niet alleen mensen hun haren 😉